- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ocet Balsamico | 10 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 300 |
Jahody | 120 |
Maliny | 120 |
Mouka pšeničná celozrnná | 120 |
Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 140 |
Olej řepkový | 6 |
Energetická hodnota celkem: 3752 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 128,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 938 kJ
Bílkoviny (g): 12.3, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 32, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Z mléka, celozrnné mouky a vajíčka vytvořte v misce řídké těsto. Lijte jej v tenké vrstvě na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem a opečte po obou stranách dozlatova. Palačinky uchovejte v teple. Jahody, maliny, vodu a lžičku červeného balzamika (popř. sladidlo) dejte do hrnce. Přiveďte vodu k varu a vařte tak dlouho, až se zredukuje na polovinu a trochu zhoustne. Na talíř skládejte palačinky, přidejte řecký jogurt a přelijte teplým ovocem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.